S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za proizvodnjo električne energije iz vetrnih elektrarn in malih hidroelektrarn

Evropska sredstva za proizvodnjo električne energije iz vetrnih elektrarn in malih hidroelektrarn

 

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za »Javni razpis za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših objektov za proizvodnjo električne energije iz vetrnih elektrarn in malih hidroelektrarn«. Skupaj so za izvedbo razpisa namenjeni 4 milijoni evrov, ki jih bo prispeval Kohezijski sklad. 

Sredstva javnega razpisa, ki bo Ministrstvo za infrastrukturo objavilo predvidoma konec prihodnjega tedna, bodo namenjena gospodarskim družbam in samostojnim podjetnikom posameznikom ter zadrugam za sofinanciranje projektov gradnje novih manjših objektov za proizvodnjo električne energije iz vetrnih elektrarn in malih hidroelektrarn. Rezultat ukrepa bo povečanje deleža rabe bruto končne energije iz obnovljivih virov energije v porabi električne energije.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

 

Deli to novico z ostalimi