S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja

Evropska sredstva za prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja

Ljubljana, 27. december 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis: »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2019«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa znaša slabega 1,5 milijona evrov (za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija 272.000 evrov, za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija 1,2 milijona evrov), od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 1,2 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa so zaposlitve pomočnikov vzgojiteljev ter učiteljev, svetovalnih delavcev oziroma vzgojiteljev začetnikov do 29 let z namenom načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja za samostojno vzgojno-izobraževalno delo v šoli oziroma vrtcu. Namen je, da se mlade osebe na prehodu iz sistema izobraževanja čim prej vključijo v zaposlitev, in sicer preko ustreznih vsebin praktičnega usposabljanja ter zagotovljenega strokovnega vodstva za zagotovitev trajnejših učinkov.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

FOTO: Mladinski ceh

Deli to novico z ostalimi