S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za revitalizacijo starotrškega jedra v Velenju

Evropska sredstva za revitalizacijo starotrškega jedra v Velenju

 

Ljubljana, 26. november 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »CTN Revitalizacija starotrškega jedra«. Za naložbo v vrednosti dobrega 2,9 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN) prispeval nekaj več kot 1,2 milijona evrov.

Namen projekta je urbana revitalizacija dela mesta v naselju Staro Velenje, ki je spregledano in opuščeno ter predstavlja neizkoriščen potencial. Gre za objekt »Stara pekarna«, ki je popolnoma dotrajan in neprimeren za sanacijo, poleg tega predstavlja urbanistični tujek v starotrškem jedru, zato je predvidena njegova rušitev. Skladno s smernicami Zavoda za varstvo kulturne dediščine se bo zgradil nov nadomestni objekt, ob katerem se bodo uredile tudi pripadajoče površine. V njem je predvidenih nekaj ateljejev, ustvarjalna delavnica, razstaviščni prostori, skupni prostor za so-delo ustvarjalcev, manjši gostinski lokal v pritličju in dve stanovanji.

Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za okolje in prostor oziroma Mestno občino Velenje.

 

Deli to novico z ostalimi