S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za samostojnejše bivanje oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju v občinah Škocjan in Kočevje

Evropska sredstva za samostojnejše bivanje oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju v občinah Škocjan in Kočevje

 

Ljubljana, 23. december 2020 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Vzpostavitev ustreznih pogojev za aktivno udeležbo in nastanitve ranljivih skupin«. Za projekt, ki ga bosta izvajali Občina Škocjan in Občina Kočevje, v skupni vrednosti 1,06 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 280.000 evrov.

Namen projekta je ureditev dveh nastanitvenih enot za osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju na območju Kočevja in Škocjana. Urejeni prostori bodo uporabnikom omogočali bivanje v skupnosti izven primarne družine in integracijo v okolje.

Občina Škocjan bo v okviru projekta odkupila posestvo na Bučki, pripravila projektno dokumentacijo in zgradila objekt za nastanitev od štiri do šest oseb. V občini Kočevje pa bodo novo nastanitveno enoto za do šest oseb vzpostavili z rekonstrukcijo in prizidavo obstoječega objekta na Reški cesti.

FOTO: Polona Avanzo, projekt Nasmeh za vse

 

Deli to novico z ostalimi