S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za širitev Poslovno proizvodne cone Tezno

Evropska sredstva za širitev Poslovno proizvodne cone Tezno

 

Ljubljana, 4. februar 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Cesta K5-K8 v Poslovno proizvodni coni Tezno (razširitev EPC)«. Za slabega 1,6 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Maribor, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 984.000 evrov.

S ciljem širitve Poslovno proizvodne cone Tezno bo Mestna občina Maribor v okviru projekta poskrbela za izgradnjo prve etape zbirne ceste v dolžini 240 metrov z vso komunalno-energetsko infrastrukturo. Občina bo tako zagotovila osnovne pogoje za aktiviranje praznih gradbenih zemljišč in s tem pridobila nove uporabne površine za poslovne dejavnosti. S tem bo zagotovila osnovne infrastrukturne pogoje za nadaljnji razvoj malih in srednje velikih podjetij in odpiranje novih delovnih mest.

 

FOTO: Polona Avanzo

Deli to novico z ostalimi