S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za širitev sistema izposoje koles v Novi Gorici

Evropska sredstva za širitev sistema izposoje koles v Novi Gorici

Ljubljana, 19. december 2022 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 240.500 evrov evropskih sredstev za razširitev mreže izposoje koles v Novi Gorici (projekt »CTN NG Širitev sistema izposoje koles GO2GO«).

V okviru projekta bo upravičenec, Mestna občina Nova Gorica, postavil 13 novih postajališč, na katerih bo na voljo skupno 96 priklopnih mest za izposojo koles v okviru sistema izposoje koles GO2GO. Med novimi priklopnimi mesti bo 47 priklopnih mest za električna kolesa ter 49 priklopnih mest za navadna kolesa.

Projekt poleg tega obsega tudi dobavo novih koles (30 električnih koles, 22 navadnih koles, 1 tandem električno kolo in 1 e-tovorno kolo), postavitev urbane opreme (4 stojala za hitro popravilo koles) ter nadgradnjo oziroma ureditev kompatibilnosti programske opreme z obstoječim sistemom upravljanja izposoje koles na urbanem območju Mestne občine Nova Gorica. Nova postajališča bodo postavljena v mestu Nova Gorica ter v primestnih naseljih Solkan, Kromberk, Pristava in Rožna Dolina.

Projekt se izvaja v okviru mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN) in sledi ciljem razvoja urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih.

Za projekt v skupni vrednosti 525.077,35 evra bo Kohezijski sklad prispeval 240.549,19 evra. 

Foto: www.slovenia.info (Alex Štokelj, arhiv Invida d.o.o.)

Deli to novico z ostalimi