S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za socialne storitve in medgeneracijsko sodelovanje v Brežicah in Krškem

Evropska sredstva za socialne storitve in medgeneracijsko sodelovanje v Brežicah in Krškem

Ljubljana, 25. november 2020 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Mreža socialnih storitev in medgeneracijsko sodelovanje«. Za 855.000 evrov vreden projekt, ki ga bosta izvajali občini Brežice in Krško, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 280.000 evrov.

V okviru projekta nameravata občini urediti prostore, ki bodo omogočili deinstitucionalizacijo različnih skupin oseb, ki potrebujejo pomoč in oskrbo.

V Brežicah je predvidena obnova prostorov nekdanjega Doma upokojencev Brežice, kjer bo zaživela bivalna enota, in ureditev površin za začasne namestitve. Osebam z motnjami v duševnem in telesnem razvoju bo tako omogočena večja samostojnost.

Tudi v Krškem je predviden odkup in obnova prostorov ter vzpostavitev specializiranega dnevnega centra, namenjenega starejšim osebam, obolelim za demenco in ostalimi s starostjo povezanimi težavami, ki onemogočajo samostojno bivanje.

Fotografije projekta Nasmeh za vse Polona Avanzo

Deli to novico z ostalimi