S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za sofinanciranje udeležbe podjetij na mednarodnih poslovnih dogodkih v tujini

Ljubljana, 27. februar 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za »Javni razpis za sofinanciranje aktivne udeležbe podjetij na mednarodnih poslovnih dogodkih v tujini v letu 2017«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki je že objavljen v Uradnem listu, znaša 500.000,00 evrov. Prispeva jih Evropski sklad za regionalni razvoj; upravičenci dodajo 25 oziroma 30 % lastnih sredstev.

Namen javnega razpisa je podjetjem povečati možnost predstavitve svojih dosežkov, proizvodov ali storitev mednarodni poslovni javnosti, povečati možnosti poslovnega sodelovanja podjetij s tujimi kupci in poslovnimi partnerji, povečati mednarodno konkurenčnost podjetij in zvišati stopnjo njihove internacionalizacije. Z udeležbo na mednarodnih dogodkih si podjetja povečajo izpostavljenost širši strokovni javnosti, povečajo možnost izvoznega poslovanja, na ta način pa lahko tudi intenzivno sledijo novim trendom razvoja v svoji panogi. Ciljne skupine so mikro, mala in srednja podjetja, ki želijo svoje poslovanje diverzificirati na tuje trge oziroma širiti obstoječe dejavnosti na tujih trgih. Javni razpis predvideva podporo 60 podjetij.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija

Deli to novico z ostalimi