S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbude podjetjem na področju rabe lesa

Evropska sredstva za spodbude podjetjem na področju rabe lesa

 

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za Javni razpis za spodbude za rast podjetij na področju rabe lesa v letu 2017. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, ki jih prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj, znaša 400.000 evrov. Javni razpis bo objavljen predvidoma jutri.

Namen javnega razpisa je spodbuditi rast malih in srednjih podjetij na področju rabe lesa, in sicer s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev ter razvoju inovativnih poslovnih modelov. Zasleduje se cilje uvajanja proizvodov in storitev z višjo dodano vrednostjo ter povezovanje in izmenjava znanj v gozdno-lesni verigi. 

V okviru javnega razpisa bodo sofinancirani projekti podjetij, ki so usmerjena k novim in izboljšanim poslovnim ter proizvodnim procesom na področju rabe lesa. Cilj je namreč zmanjšanje porabe virov (materiala, vode, energije, itd.) z uvajanjem uporabe lesnih ostankov in odpadkov ter razvojem zelenih produktov. Spodbujalo se bo torej ukrepe za učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije ter ukrepe za izboljšanje učinkovite rabe virov, ki bodo prispevali k prehodu Slovenije v krožno gospodarstvo.

 Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo.

 

 

Deli to novico z ostalimi