S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2019

Evropska sredstva za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2019

Ljubljana, 8. marec 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2019 (P2 2019)«. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, ki bo predvidoma objavljen danes, znaša dobrih 2,1 milijona evrov. Od tega bo 1,5 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Namen javnega razpisa je razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov oz. skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev.

Bistveni cilji javnega razpisa je uspešno poslovanje večine podprtih podjetij, ki zaposlujejo, ustvarjajo čisti prihodek od prodaje in poslujejo z dobičkom ter vstop strateškega investitorja oziroma vlagateljev tveganega kapitala v nekaj podprtih podjetjih.

Na javni razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi