S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanja podjetništva med mladimi

Evropska sredstva za spodbujanja podjetništva med mladimi

Ljubljana, 28. junij 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje projektov spodbujanja podjetništva med mladimi 2017–2019«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, ki ga bo objavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je skoraj milijon evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma slabih 800.000.

Namen javnega razpisa je spodbujati podjetniško aktivnost med mladimi brezposelnimi osebami starimi do vključno 28 let, izkoristiti njihove zmožnosti, spodbujati inovativnost in ustvarjalnost, ter tako doseči večje zaposlovanje mladih oseb.

Mlad brezposelni bodo napoteni v skupinsko usposabljanje, kjer bodo v obliki modulov podana različna podjetniška znanja in veščine. Na podlagi novo pridobljenih znanj in z individualnim svetovanjem bodo vključeni pripravili podjetniški načrt. Po uspešno potrjenem podjetniškem načrtu bodo imeli možnost za pridobitev subvencije v povezani operaciji »Spodbude za zaposlitev mladih«. Vključeni bodo upravičeni do podjetniškega svetovanja v času prvega leta delovanja novonastalega gospodarskega subjekta, v katerem se bodo zaposlili.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi