S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje kreativnih kulturnih industrij

Evropska sredstva za spodbujanje kreativnih kulturnih industrij

 

Ljubljana, 1. marec 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori javni razpis »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2019«, ki ga bo Ministrstvo za kulturo objavilo predvidoma danes. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 880.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 645.000 evrov.

Predmet razpisa so nepovratne spodbude za razvoj inovativnih projektov in podjetij s področja kulturnega in kreativnega sektorja (KKS), razvoj novih izdelkov, storitev in procesov pri prijaviteljih (podjetjih in drugih organizacijah) ter spodbujanje močnejšega sodelovanja med KKS in gospodarstvom.

V okviru razpisa bodo podprti projekti, ki nastajajo na presečišču umetnosti, kulture, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin ter storitev in proizvajajo ter razširjajo dobrine ali storitve, ki vsebujejo ali izražajo kulturne vsebine. Rezultati projektov naj bi bili na koncu tudi poslovno uresničljivi oz. finančno merljivi, povečali naj bi dodano vrednost ali pa bi bili usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov, kar bi prispevalo k družbenemu napredku in blaginji.

Javni razpis je komplementaren s projektom »Platforma CzK«, ki jo izvaja Muzej za arhitekturo in oblikovanje.

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.
 
FOTO: MAO | Muzej za arhitekturo in oblikovanje

 

Deli to novico z ostalimi