S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja na delovnem mestu

Evropska sredstva za  spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja na delovnem mestu

Ljubljana, 6. maj 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za komunikacijsko kampanjo za zmanjševanje/odpravljanje medgeneracijskih stereotipov in spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja na delovnem mestu«. Vrednost javnega razpisa, ki bo predvidoma objavljen v petek, znaša slabih 1,2 milijona evrov, od tega bo kohezijski regiji Vzhodna Slovenija namenjenih 625.400 evrov in kohezijski regiji Zahodna Slovenija 554.600 evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval dobrih 940.000 evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje enega projekta, v okviru katerega bo na področju medgeneracijskega sodelovanja na delovnem mestu in sobivanja generacij oblikovana in izvedena obširna komunikacijska kampanja. Njen namen je zmanjševanje oziroma odpravljanje medgeneracijskih stereotipov. Ključni cilj je tako večja ozaveščenost delodajalcev in zaposlenih o pomenu medgeneracijskega sodelovanja na delovnem mestu. To bo posledično vplivalo na večjo pripravljenost delavcev, starejših od 45 let, da bi delali dlje ob hkratnem zagotavljanju kakovosti delovnih mest.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Deli to novico z ostalimi