S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje podjetništva na Goričkem

Evropska sredstva za spodbujanje podjetništva na Goričkem

Ljubljana, 1. marec 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Spodbujanje podjetništva na območju KP Goričko«. Za dobrega 1,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Šalovci, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 570 tisoč evrov.

V okviru projekta bo zgrajena komunalna infrastruktura za potrebe nove poslovne cone Šalovci, in sicer priključek na regionalno cesto kot tudi nova dostopna cesta s pločniki, vodovodno omrežje, kanalizacija, električno omrežje in javna razsvetljava. Občina Šalovci namerava s projektom spodbuditi razvoj malih in srednje velikih podjetij, ki so ključni nosilci gospodarskega razvoja v regiji, omogočiti obstoječim in novim podjetjem pogoje za optimalno izvajanje njihove poslovne dejavnosti ter s tem ustvarjati nova delovna mesta in spodbuditi razvoj Goričkega.

Foto: Arhiv Vestnika

Deli to novico z ostalimi