S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij

Evropska sredstva za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij

Ljubljana, 27. oktober 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za »Javni razpis za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij v letih 2017–2018 (Procesne izboljšave 2017–2018)«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo predvidoma danes objavil SPIRIT Slovenija, znaša 1,5 milijona evrov, prispeva jih Evropski sklad za regionalni razvoj. Nacionalni zasebni prispevek v višini 25 odstotkov v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 30 odstotkov v kohezijski regiji Zahodna Slovenija zagotavljajo upravičenci iz lastnih virov.

Namen javnega razpisa je izboljšati konkurenčnost podjetij preko procesnih izboljšav, kot so prenova poslovnih procesov, vitko poslovanje, vitki poslovni procesi, učinkovito upravljanje poslovnih procesov, t. i. business process management, dizajn management ipd. S tem se spodbuja tudi prehod v (S)Industrijo 4.0. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje stroškov svetovalnih storitev, ki jih podjetjem zagotovijo zunanji izvajalci v zvezi z uvajanjem izboljšav poslovnih procesov v podjetjih. Na javni razpis se lahko prijavijo mikro, mala ali srednje velika podjetja, ki želijo izboljšati svojo konkurenčnost preko procesnih izboljšav.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija.

Deli to novico z ostalimi