S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spodbujanje zaposlovanja

Evropska sredstva za spodbujanje zaposlovanja

Ljubljana, 21. junij 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Praktične programe za spodbujanje zaposlovanja«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo programov je 5,4 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma 4,3 milijona evrov.

Namen praktičnih programov za spodbujanje zaposlovanja je vključevanje ciljnih skupin brezposelnih, ki so na trgu dela prepoznane med najbolj ranljivimi. Dolgotrajno brezposelnim, starejšim od 50 let in nizko izobraženim brezposelnim bodo programi z dvigom usposobljenosti in pridobljenih veščin v okviru teoretičnega in praktičnega usposabljanja pri konkretnih delodajalcih bistveno povečala zaposlitvene možnosti ter s tem dostop do trga dela.
Cilj programov je vključiti 1.100 brezposelnih oseb, od tega 660 v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 440 v kohezijski regiji Zahodna Slovenija.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Deli to novico z ostalimi