S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za spremljanje kakovosti vzgojno-izobraževalnega sistema

Evropska sredstva za spremljanje kakovosti vzgojno-izobraževalnega sistema

Ljubljana, 2. december 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za projekt »Evalvacija in spremljanje kakovosti vzgojno-izobraževalnega sistema s pomočjo mednarodnih raziskav in študij«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša 2 milijona evrov, prispevek Evropskega socialnega sklada znaša 1,6 milijona evrov oz. 80 odstotkov.

Projekt je namenjen izvedbi načrtovanih mednarodnih raziskav in študije na področju vzgoje in izobraževanja za obdobje 2016–2020. Njihov namen je evalvacija sistema po skupnih mednarodnih kazalnikih na področju učenja in poučevanja, kot so dosežki učencev, kompetence in profesionalni razvoj učiteljev, socialna klima, primerjalno z drugimi državami in v času (ugotavljanje trenda). Projekt bo zagotavljal tudi sprotno preverjanje doseganja nekaterih ciljev zapisanih v Beli knjigi 2011, preverjanje učinkov inovativnih projektov, sodelovanje pri pripravi sumarnega nacionalnega poročila o kakovosti vzgojno izobraževalnih zavodov in sodelovanje pri razvoju sistema kazalnikov ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti vzgojno izobraževalnih zavodov. Poleg tega bo projekt pripomogel k načrtnemu izboljšanju diseminacije in uporabe dobljenih raziskovalnih podatkov pri uveljavljanju »na podatkih temelječe politike in prakse«.


Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Deli to novico z ostalimi