S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za storitve EURES

Evropska sredstva za storitve EURES

Ljubljana, 4. januar 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile – EURES«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 7,8 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov celotne vrednosti oziroma dobra 6,2 milijona evrov.

Projekt bo prispeval k učinkovitemu svetovanju za transnacionalno mobilnost delovne sile, zlasti mladih, preko storitev EURES. Njegov namen je osredotočenost na uporabnike storitev z zagotavljanjem hitrih kakovostnih digitalnih EURES storitev. To pa pomeni povezovanje institucij na trgu dela z namenom usklajevanja med povpraševanjem in ponudbo na trgu dela tako na nacionalni kot na EU ravni, zagotavljanje transparentnosti z vidika dostopnosti prostih delovnih mest na EURES portalu in tudi krepitev strokovnosti EURES svetovalcev.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi