S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za študentske inovativne projekte

Evropska sredstva za študentske inovativne projekte

 

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila program »Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju – Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016–2018«. Skupna vrednost razpoložljivih sredstev znaša 2,3 milijona evrov, od tega Evropski socialni sklad prispeva 1,8 milijona evrov.

Program je namenjen uporabi in razvoju znanja visokošolskih zavodov v korist lokalnega okolja (delovanje za dobrobit skupnosti, t.i. »Community Engagement«) ter razvoju sinergije med visokošolskimi zavodi in lokalnimi akterji glede na potrebe lokalne in regionalne skupnosti.

Program bo spodbujal odprto in prožno prehajanje med izobraževanjem in trgom dela oziroma lokalnim okoljem, s čimer se bo mladim zagotovilo pridobivanje konkretnih, praktičnih izkušenj že med izobraževanjem. Pri tem bodo lahko uresničevali ideje, pridobivali izkušnje in si tako povečevali možnosti zaposljivosti. Ob uresničevanju konkretnih projektov ob partnerskem sodelovanju z izobraževalno institucijo, lokalnim okoljem, raziskovalnim sektorjem, socialnimi partnerji, NVO in drugimi deležniki bodo lahko razvijali podjetnost, inovativnost, kreativno razmišljanje in ustvarjalnosti.

Program se bo izvajal skozi javni razpis, ki ga bo objavil Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS.

Več informacij: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS.

 

Deli to novico z ostalimi