S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za študije izvedljivosti inovativnih projektov malih in srednjih podjetij

Evropska sredstva za študije izvedljivosti inovativnih projektov malih in srednjih podjetij

Ljubljana, 8. december 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Dopolnjevanje SME instrumenta – Faza 1«, ki ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo predvidoma jutri. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša dober milijon evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 80 odstotkov oziroma 840.000 evrov.

V okviru javnega razpisa bo sofinancirana izdelava vsaj 30 študij izvedljivosti za inovativne projekte malih in srednjih podjetij (MSP), ki so po predložitvi predloga na prvo fazo SME Instrumenta Obzorje 2020 s strani Evropske komisije prejeli certifikat odličnosti, t. i. »Seal of Exellence«, a zaradi porabe razpoložljivih sredstev niso prišli v izbor za sofinanciranje. Poleg navedenega pa se morajo projekti uvrščati tudi v eno od prednostnih področij uporabe Slovenske strategije pametne specializacije (razen v področje trajnostnega turizma).

Javni razpis bo prispeval k pospeševanju uvajanja obetavnih tehnoloških in netehnoloških inovacij na trg ter krepitvi konkurenčnega položaja podjetij in njihovega uveljavljanja na obstoječih kot tudi novih evropskih in globalnih trgih. MSP-jem bo omogočil pripravo kakovostnejših prijav na drugo fazo SME Instrumenta Obzorje 2020, kot tudi lažji dostop do drugih virov financiranja.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Deli to novico z ostalimi