S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za trajno zaposlovanje mladih

Evropska sredstva za trajno zaposlovanje mladih

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Spodbude za trajno zaposlovanje mladih«. Skupna višina sredstev, namenjenih za njegovo izvedbo znaša skoraj 27,7 milijona evrov, Evropski socialni sklad pa bo prispeval 80 odstotkov oziroma okvirno 22,2 milijona.

Namen programa je krepitev vključevanja brezposelnih mladih do vključno 29 leta na trg dela, v čim krajšem času po vstopu v evidenco brezposelnih oseb. Program je skladen z Jamstvom za mlade, katerega ključni cilji so izboljšanje prehoda iz izobraževanja v zaposlitev, hitrejša aktivacija mladih brezposelnih in zmanjšanje njihove brezposelnosti. S tem programom se bo mladim olajšal prehod v zaposlitev oz. bodo bolj usposobljeni za nastop na trgu dela, hkrati pa bodo dobili pomoč pri iskanju primernega delodajalca, ki se bo s pomočjo subvencije lažje odločil za zaposlitev novega sodelavca za nedoločen čas. Izvedene aktivnosti bodo tako vplivale na nadaljnji osebni in karierni razvoj mladih ter posledično na zmanjšanje rizika trajne brezposelnosti.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Deli to novico z ostalimi