S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za učne delavnice

Evropska sredstva za učne delavnice

Ljubljana, 3. oktober 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Učne delavnice«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša dobrih 16 milijonov evrov, od tega bo 12,9 milijona evrov prispeval Evropski socialni sklad.

Namen programa je informiranje, motiviranje in podpora pri vključevanju brezposelnih oseb v praktično usposabljanje v delovnem okolju socialnega podjetništva. Program spodbuja subvencionirano zaposlovanje v zaposlitvenih centrih, socialnih ali invalidskih podjetjih oziroma pri vseh ostalih upravičenih delodajalcih, pa tudi razvoj dejavnosti in zaposlovanje v že obstoječih socialnih podjetjih z namenom socialne, poklicne in delovne rehabilitacije ter integracije oseb iz ranljivih skupin. Mednje med drugim spadajo invalidi, dolgotrajno brezposelne osebe, določene skupine mladih iskalcev zaposlitve, starejši od 55 let, pripadniki romske skupnosti, osebe v času pogojnega odpusta, osebe v programu zdravljenja odvisnosti od alkohola ali drog, osebe, ki so zaključile program socialne aktivacije in nekateri drugi.

Na ta način bo program prispeval k aktivnemu vključevanju brezposelnih ranljivih skupin, ki potrebujejo poglobljeno obravnavo pri pridobivanju ključnih socialnih, poklicnih in delovnih kompetenc, preprečevanju socialnega izključenosti in zmanjšanju revščine.

Več informacij: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavod RS za zaposlovanje.

FOTO: Mladinski ceh

Deli to novico z ostalimi