S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za ukrepe trajnostne mobilnosti

Evropska sredstva za ukrepe trajnostne mobilnosti

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti«, ki ga je v petek objavilo Ministrstvo za infrastrukturo. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je dobrih 20 milijonov evrov, od tega bo Kohezijski sklad prispeval dobrih 17 milijonov evrov.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje projektov, ki bodo prispevali k razvoju trajnostne mobilnosti in s tem k izboljšanju kakovosti zraka v mestih ter k boljši povezanosti urbanih območij z njihovim zaledjem, zmanjšanju prometnih zastojev, izboljšanju kakovosti življenjskega prostora v urbanih območjih in povečanju prometne varnosti.

Predmet javnega razpisa vključuje:
-    infrastrukturo za pešce (gradnje in/ali rekonstrukcije pločnikov in ostalih peš povezav, vzpostavitve prehodov za pešce in rekonstrukcije križišč ter vzpostavitve skupnega prometnega prostora kot eksperimentalne prometne ureditve),
-    infrastrukturo za kolesarje (gradnje in/ali rekonstrukcije kolesarskih povezav, postavitev parkirišč za kolesa ter sistem izposoje javnih koles),
-    avtobusna postajališča (gradnje in/ali rekonstrukcije postajališč javnega potniškega prometa).

Upravičenke do sredstev so občine. 

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo.

Deli to novico z ostalimi