S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije v visokošolskem pedagoškem procesu

Evropska sredstva za uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije v visokošolskem pedagoškem procesu

Ljubljana, 8. marec 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Vključevanje uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije v visokošolskem pedagoškem procesu v letih 2016–2020«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo javnega razpisa, ki bo v kratkem obajavljen, znaša 2 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma 1,6 milijona.

Javni razpis je namenjen visokošolskim zavodom za spodbujanje modernizacije visokošolske didaktike s preudarno uporabo informacijsko-komunikacijskih tehnologij in prehodom na digitalno izobraževanje. S tem želi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki je odgovorno za izvedbo razpisa, dvigniti kakovost lastnega delovanja visokošolskih zavodov in okrepiti prenos spretnosti in znanj na študente ter s tem prispevati tako k uspehu gospodarstva kot širše družbe. Pomembno je namreč, da mladi v času izobraževanja pridobijo znanja, kompetence in spretnosti, ki jim bodo zagotavljale uspešno vključevanje v družbo in na trg dela. Javni razpis bo tako prispeval k razvoju inovativnih učnih okolij in uvajanju metod ter pedagoških praks z vključevanjem novih tehnologij (npr. razvoj inovativnih učnih gradiv, interdisciplinarnih predmetov, novih pedagoških modelov, novih oblik učenja), ki bodo zagotavljale dvig splošnih kompetenc študentov.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Deli to novico z ostalimi