S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za ureditev kolesarske in pešpoti ob Piranski cesti v Kopru

Evropska sredstva za ureditev kolesarske in pešpoti ob Piranski cesti v Kopru

 

Ljubljana, 14. junij 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Ureditev kolesarske in pešpoti ob Piranski cesti v Kopru«. Projekt v vrednosti dobrih 190.000 evrov bo Kohezijski sklad podprl z nekaj manj kot 108.000 evri. 

Namen projekta je zagotavljanje večje prometne varnosti pešcev in kolesarjev, zmanjševanje negativnih vplivov motornega prometa na okolje, vzpodbujanje trajnostne mobilnosti in uporabe koles za vsakodnevna opravila kot alternative avtomobilskim prevozom.

V okviru projekta bosta urejeni kolesarska in pešpot ob Piranski cesti na odseku od Kanala Grande do krožnega križišča Zeleni Park. Investicija zajema ureditev kolesarske in pešpoti v dolžini 502 metrov v obe smeri, izvedbo namakalnega sistema za zalivanje zelenic in vodovodnega priključka, zasaditev na manjkajočih mestih v zelenicah ter postavitev urbane opreme (nadstrešnica, 12 stojal za kolesa, 8 košev za smeti, 2 pitnika).


Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo in Mestna občina Koper.

Deli to novico z ostalimi