S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za ureditev kolesarske mreže na Vodnikovi cesti v Ljubljani

Evropska sredstva za ureditev kolesarske mreže na Vodnikovi cesti v Ljubljani

Ljubljana, 24. december 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Ureditev kolesarske mreže MOL s sofinanciranjem ESRR (CTN) na Vodnikovi cesti«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša nekaj manj kot 1,9 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 942.000 evrov. 

Namen projekta je spodbujanje nemotoriziranega prometa na območju mestne občine Ljubljana s ciljem izboljšati varnost udeležencev v cestnem prometu, povečati pretočnost kolesarskih vpadnic v mesto ter ustvariti povezano in pregledno mrežo odprtih kolesarskih stez visoke kakovosti.

V okviru projekta, ki je uvrščen v Trajnostno urbano strategijo Mestne občine Ljubljana in se bo izvajal s pomočjo mehanizma Celotne teritorialne naložbe (CTN), bo na območju Vodnikove ceste rekonstruirana kolesarska steza in hodnik za pešce v dolžini 2.696 m, urejena javna razsvetljava in odvodnjavanje, rekonstruirana avtobusna postajališča in prehodi za pešce ter križišča.

Več informacij: Ministrstvo za infrastrukturo oziroma Mestna občina Ljubljana.

Deli to novico z ostalimi