S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

Evropska sredstva za ureditev mestne tržnice na Ptuju

Evropska sredstva za ureditev mestne tržnice na Ptuju

Ljubljana, 7. december 2018 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitve o finančni podpori za projekt »Ureditev mestne tržnice« na Ptuju. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša nekaj manj kot 5,4 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,4 milijona evrov. 

V okviru projekta prenove mestne tržnice na Ptuju bodo urejeni notranji prostori in zunanje površine, z ustrezno prometno ureditvijo tekočega in mirujočega prometa ter območja za pešce. S prenovo se želi revitalizirati degradirano urbano območje in s tem odpraviti funkcionalno degradacijo prostora in sum na socialno degradacijo. S prenovo mestne tržnice si želijo na Ptuju pridobiti urejen prostor, ki bo središče družbenega dogajanja, povečati atraktivnost mestnega jedra in ohraniti kulturni spomenik lokalnega pomena.

Projekt je uvrščen v trajnostno urbano strategijo Mestne občine Ptuj in se bo izvajal s pomočjo mehanizma Celostne teritorialne naložbe (CTN).

V primeru dodatnih vprašanj se, prosimo, obrnite na Ministrstvo za okolje in prostor oziroma Mestno občino Ptuj.

FOTO: MO Ptuj

Deli to novico z ostalimi