S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za uspešno vključevanje Romov v okolje

Evropska sredstva za uspešno vključevanje Romov v okolje

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila program »Uspešno vključevanje Romov v okolje - zdrav življenjski slog«. Njegov cilj je predvsem dvig zdravstvene pismenosti in krepitve zdravja pripadnikov romske etnične skupnosti, izboljšanje znanj in veščin romskih mentorjev/pomočnikov v osnovnih šolah na področju krepitve zdravja in preprečevanja bolezni. Za izvedbo programa je namenjenih 60.000 evrov, Evropski socialni sklad prispeva 45.000 evrov.

Namen progama, ki ga bo izvajal Nacionalni inštitut za javno zdravje, je dvig kompetenc zdravstvenih delavcev za večjo in bolj kompetentno delo z Romi na področju podajanja zdravstvenih vsebin romski populaciji, sodelovanje zdravstvenih delavcev z romskimi pomočniki na področju zdravja Romov ter spodbujanje romske populacije za zdrav življenjski slog na njim prilagojen način. Program je namenjen Romom z večjim tveganjem za zdravje, romskim pomočnikom in romskim zdravstvenim delavcem. Poleg tega so načrtovane tudi aktivnosti, ki so usmerjene v multisektorsko sodelovanje.

Projektne aktivnosti se bodo namreč medsebojno povezovale in komplementarno dopolnjevale z aktivnostmi, ki jih bodo na tem področju izvajala ostala pristojna ministrstva (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za kulturo). S takšnim celovitim in medresorsko usklajenim pristopom bo mogoče doseči pozitivne sinergijske učinke in pomembno prispevati k zmanjševanju tveganja revščine in spodbujanju socialne vključenosti v različne družbene sfere.

Več informacij: Ministrstvo za zdravje.

Deli to novico z ostalimi