S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za usposabljanje mentorjev

Evropska sredstva za usposabljanje mentorjev

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila Javni razpis za izbor izvajalcev programa »Usposabljanje mentorjev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v letih 2016-2021«. Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis znaša nekaj manj kot 1,1 milijona evrov, Evropski socialni sklad prispeva 80 odstotkov oziroma 872.000 evrov.

Predmet javnega razpisa bo izvedba usposabljanja mentorjev, ki v podjetjih izvajajo praktično usposabljanje z delom in praktično izobraževanje po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe. Namen javnega razpisa je krepitev usposobljenosti mentorjev v podjetjih za kakovostno izvajanje mentorstva dijakom srednjih poklicnih in srednjih strokovnih šol, ki se praktično usposabljajo z delom, in študentom višjih strokovnih šol, ki se praktično izobražujejo pri delodajalcih, ter ostalim udeležencem drugih oblik praktičnega usposabljanja oz. izobraževanja (vajenci). Pričakovani učinki so v usposabljanje vključiti najmanj 5000 mentorjev iz podjetji. Na ta način se bo prispevalo k dvigu usposobljenosti mentorjev v podjetjih, ki so ključni za kakovostno izvajanje praktičnega usposabljanja z delom in praktičnega izobraževanja pri delodajalcih.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi