S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za zagon inovativnih podjetij

Evropska sredstva za zagon inovativnih podjetij

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila javni razpis »Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2017«. Skupna vrednost razpoložljivih sredstev znaša 2,16 milijona evrov, od tega Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva 1,57 milijona evrov.

 Namen razpisa je razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev.

Dosežki javnega razpisa po preteku treh let od odobritve sredstev podjetjem naj bi bili naslednji:

  • uspešno poslovanje večine podprtih podjetij, ki zaposlujejo, ustvarjajo čisti prihodek od prodaje in poslujejo z dobičkom,
  • vstop strateškega investitorja oziroma vlagateljev tveganega kapitala v nekaj podprtih podjetjih.

 Na razpis, ki ga je danes objavil Slovenski podjetniški sklad,  se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarja z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, zadruge.

Več informacij: Slovenski podjetniški sklad

 

Foto: Črt Slavec

Deli to novico z ostalimi