S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za zagon podjetij v problemskih območjih

Evropska sredstva za zagon podjetij v problemskih območjih

Ljubljana, 29. julij 2016 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila »Javni razpis za spodbude za zagon podjetij v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo v letih 2016–2017 (P2R 2016–2017)«, ki ga bo Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo predvidoma objavil danes. V okviru javnega razpisa, ki se financira iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in se bo izvajal v vzhodni kohezijski regiji, bo na voljo 3,2 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je spodbuditi zagon novoustanovljenih podjetij v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo. S podporo se bo izboljšalo poslovanje in realizacija razvojnih potencialov z namenom zniževanja stopnje umrljivosti v začetnem obdobju poslovanja ter izboljšala lastna konkurenčnost na domačih oz. tujih trgih. Zasledujeta se razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev. To bo prispevalo k zmanjšanju razvojnega zaostanka v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo, zagonu novih podjetij in novim delovnim mestom ter zaposlovanju.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.*

Deli to novico z ostalimi