S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za zagon podjetij v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo

Evropska sredstva za zagon podjetij v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo

Ljubljana, 6. oktober 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za »Javni razpis za spodbude za zagon podjetij v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo v letih 2018–2019 (P2R)«, ki ga bo predvidoma danes objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 3 milijone evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 75 odstotkov.

Namen javnega razpisa je spodbuditi zagon novoustanovljenih podjetij na problemskih območjih z visoko brezposelnostjo, ki so geografsko locirana v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija. S podporo se bo izboljšalo poslovanje in izvedba razvojnih potencialov z namenom zniževanja stopnje umrljivosti podjetij v začetnem obdobju poslovanja ter lastna konkurenčnost na domačih oz. tujih trgih. V okviru razpisa se zasledujeta razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih podjetij s potencialom rasti. Poudarek je na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev. Javni razpis bo prispeval k zmanjšanju razvojnega zaostanka v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo, zagonu novih podjetij ter novim delovnim mestom in zaposlovanju.

Več informacij: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Deli to novico z ostalimi