S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za zaposlitve na področju kulture

Evropska sredstva za zaposlitve na področju kulture

Ljubljana, 12. april 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Podpora novim kariernim perspektivam v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija (KSVS) v obdobju 2019-2021«. Skupna višina sredstev za izvedbo javnega razpisa, ki ga bo Ministrstvo za kulturo objavilo predvidoma prihodnji teden, znaša dobrih 450.000 evrov, od tega bo 360.000 evrov prispeval Evropski socialni sklad.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture. Ciljna skupina so brezposelne osebe, ki bodo v trenutku vključitve v projekt zaposlitve stare do vključno 29 let. Pod strokovnim vodstvom mentorja bodo zaposleni najmanj dvanajst mesecev v obsegu polnega delovnega časa opravljali naloge in pridobivali znanja, veščine, spretnosti in delovne izkušnje, ki bodo povečale njihove zaposlitvene možnosti. 

Javni razpis na ta način prispeva k vzpostavitvi spodbudnejšega delovnega okolja na področju kulture in k povečanju deleža zaposlenih mladih, vključenih v ukrepe na trgu dela. 

Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

Deli to novico z ostalimi