S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah na področju dela z otroki s posebnimi potrebami

Evropska sredstva za zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah na področju dela z  otroki s posebnimi potrebami

Ljubljana, 25. oktober 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis »Spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah z namenom sodelovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov z nevladnimi organizacijami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami 2«, ki ga bo v kratkem objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Skupna višina sredstev namenjenih za javni razpis je 324.000 evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval okvirno 260.000 evrov oziroma 80 odstotkov.

Gre za drugi javni razpis, ki je razpisan v višini preostanka sredstev prvega javnega razpisa, objavljenega konec junija 2017. Slednji ni dosegel pričakovanega odziva, zato se je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport odločilo javni razpis ponoviti.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje zaposlitev brezposelnih mladih, starih od 15 do vključno 29 let. Ti bodo za čas trajanja projekta zaposleni v nevladnih organizacijah in bodo v pomoč otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami v obdobju, ko so ti vključeni v izobraževalni proces. Vključeni bodo lahko v aktivnosti za povezovanje nevladne organizacije in vzgojno-izobraževalnega zavoda, predvsem v okviru programa, šole v naravi, nudenja različnih dodatnih obravnav, ki jih v okviru vzgoje in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami ne dobijo, sodelovanje s strokovnimi delavci v vzgojno-izobraževalnem zavodu ter prenosu znanj in izkušenj. Na ta način bodo pridobivali znanje, kompetence in veščine na področju dela z otroki s posebnimi potrebami ter si tako povečali možnosti zaposlitve tudi v bodoče oziroma po koncu projekta. Predvideno je, da bi se v projekte v okviru javnega razpisa vključilo štirideset mladih.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli to novico z ostalimi