S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za zaposlovanje mladih v nevladnih organizacijah na področju dela z otroki s posebnimi potrebami

Evropska sredstva za zaposlovanje mladih v nevladnih organizacijah na področju dela z otroki s posebnimi potrebami

Ljubljana, 21. junij 2017 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za javni razpis »Spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah z namenom sodelovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov z nevladnimi organizacijami na področju dela z otroki s posebnimi potrebami«. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, ki ga bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo predvidoma ta petek, znaša 405.000,00 evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 80 odstotkov oziroma 324.000 evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje zaposlitve brezposelnih mladih, starih od 15 do vključno 29 let, ki bodo v pomoč otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami v obdobju, ko so vključeni v izobraževalni proces. Mladi si bodo z nabiranjem izkušenj na področju dela z otroki s posebnimi potrebami pridobili znanje in kompetence, s tem pa se bo povečala njihova zaposljivost.

Najmanj 50 mladih brezposelnih bo v šolskem letu 2017/18 zaposlenih deset mesecev.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.



Deli to novico z ostalimi