S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropska sredstva za zmanjševanje poplavne ogroženosti na območju Dravinje in Polskave

Evropska sredstva za zmanjševanje poplavne ogroženosti na območju Dravinje in Polskave

 

Ljubljana, 12. januar 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Zmanjševanje poplavne ogroženosti porečja Drave - Dravinja s Polskavo«. Za 18,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo vodila Direkcija Republike Slovenije za vode, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 7,1 milijona evrov.

Namen projekta je zmanjševanje poplavne ogroženosti Dravinje in Polskave na območju petih občin: Majšperk, Slovenske Konjice, Videm, Kidričevo in Slovenska Bistrica. Z naložbo bo več kot 2800 ljudi deležnih koristi od ukrepov varstva pred poplavami, število poplavno ogroženih stavb pa bo zmanjšano za 945.

Z načrtovanimi celostnimi ukrepi za zmanjšanje poplavne ogroženosti ob Dravi s pritoki bo zagotovljena dolgoročna poplavna varnost na tem območju.

FOTO; Polona Avanzo

 

Deli to novico z ostalimi