S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Evropsko komisijo zanima mnenje državljank in državljanov o pobudah Evropskega socialnega sklada

Evropsko komisijo zanima mnenje državljank in državljanov o pobudah Evropskega socialnega sklada

Evropska komisija izvaja 3 pobude na področju izvajanja projektov in programov, ki so sofinancirani iz Evropskega socialnega sklada in je zanje odprla tudi tri javna posvetovanja. Komisijo zanima mnenje državljank in državljanov ter deležnikov o dejavnostih, ki jih je EU od leta 2014 izvedla v podporo izobraževanju in usposabljanju, za spodbujanje socialne vključenosti ter boja proti revščini in kakršni koli obliki diskriminacije ter za spodbujanje trajnostnega in kakovostnega zaposlovanja in podpiranje mobilnosti delovne sile. Te dejavnosti so se izvajale s podporo Evropskega socialnega sklada. Zbrane informacije se bodo uporabile za oceno dosežkov v obdobju 2014–2018. Iz njih bo Komisija poleg tega lahko sklepala, kako to podporo v prihodnosti še okrepiti, da bo učinkovitejša in bolj osredotočena.

Med drugim bo Komisija ocenila uspeh pobud EU za zmanjšanje in preprečevanje zgodnjega opuščanja šolanja, spodbujanje enakega dostopa do izobraževanja in vseživljenjskega učenja za vse, podpiranje poklicnega usposabljanja ter izboljšanje kakovosti in učinkovitosti visokošolskega izobraževanja ter dostopa do njega. Opredelila bo najučinkovitejšo vrsto podpore. V drugi pobudi se bo ocenilo, ali so se pobude v zvezi z ustvarjanjem delovnih mest, mobilnostjo delovne sile in enakimi možnostmi nadalje spodbujale ter katera vrsta podpore je bila najučinkovitejša. V tretji pa, ali so bile osebe, ki najbolj potrebujejo pomoč, ustrezno dosežene (tudi geografsko) in katera vrsta podpore je bila najučinkovitejša.

Pobude in povezave na posvetovanje:

Ocena podpore ESS za socialno vključevanje: javno posvetovanje je odprto do 19. 12. 2019
Ocena podpore ESS za zaposlovanje in mobilnost delovne sile: javno posvetovanje je odprto do 6. 1. 2020
Ocena podpore iz Evropskega socialnega sklada za izobraževanje in usposabljanje: javno posvetovanje je odprto do 24. 2. 2020

Vsa posvetovanja so na voljo tudi v slovenščini.

Deli to novico z ostalimi