S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Glasujte za finalista “ENERGY@SCHOOL” nagrade REGIOSTARS 2020

Glasujte za finalista “ENERGY@SCHOOL” nagrade REGIOSTARS 2020

Projekt  ENERGY@SCHOOL (Energetsko pametne šole) programa Interreg CENTRAL EUROPE se je uvrstil v finale nagrade REGIOSTARS 2020.  Svoj glas za finalista lahko oddate do 15. septembra 2020 (tudi večkrat, če osvežite spletno stran) na povezavi https://regiostarsawards.eu pod tematiko  Youth empowerment for cooperation across borders (Opolnomočenje mladih za čezmejno sodelovanje).

Mladi imajo ključno vlogo pri prehodu Evrope na ogljično nevtralno celino. Projekt Energetsko pametne šole je razvil program za usposabljanje dijakov za naziv „starejši energetski skrbnik”. Njihov pristop k ozaveščanju je privedel do znatnega izboljšanja energetske učinkovitosti sodelujočih šol in ga je mogoče zlahka uvesti tudi v druge regije. Projekt je pokazal, da je zaupanje odgovornosti mladim enako učinkovito kot draga prenova javnih šol.

V projektu ENERGY@SCHOOL, je pod vodstvom italijanskega partnerja Zveze občin dežele nižinske Romanje sodelovalo 12 partnerjev, med njimi dva slovenska: Mestna občina Celje ter Zavod Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško.

Več o vsebini projekta najdete na programski spletni strani oz. si pogledate prispevek na Youtube oz. preberete brošuro.

Deli to novico z ostalimi