S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Hackathon #ideas4EU

Hackathon #ideas4EU

 

“Nekje na nas čaka nekaj neverjetnega. Nekaj, česar še nismo odkrili.”  

Carl Sagan

Kaj lahko EU stori za vas? Kaj lahko EU stori za vašo družino, prijatelje, vaše mesto, regijo, vašo državo? Ali veste? Ali vedo ostali? Dostop do teh pomembnih informacij je treba čim bolj povečati!

Evropska komisija si želi, da državljani EU najdejo spletne informacije o EU hitro in enostavno ter da so te jasne in ažurne, vsebina pa dinamična, relevantna ter uporabniku prijazna. To bi radi z vašo pomočjo to še izboljšali, zato organizirajo hacakthon #ideas4EU. Njegov namen je, da s pomočjo odprtih podatkov ustvarijo nov vpogled, poslovni model ali koncept, preko katerega bi se lahko državljani še bolj vključili v življenje EU.

Če:

  • imate sveže ideje, ki jih lahko uresničite, in
  • znanje s področja razvoja IT in odprtih podatkov ter
  • znate oblikovati spletne ali mobilne rešitve, ki vplivajo na celotno Evropsko unijo,

potem ste točno to, kar iščejo!

Kakšen je izziv?

Pri natečaju EU Regions Hackathon #ideas4EU gre zgolj za en cilj, in sicer “Približati se prebivalcem“.

Kakšen naj bi bil rezultat?

V okviru natečaja se oblikuje nova, izvirna mobilna ali spletna aplikacija, vizualizacija ali predstavitev uporabe podatkovne znanosti s povezovanjem podatkovnih nizov za namen novih spoznanj in sodelovanja. Rezultat bi moral obravnavati potrebo ali problem svobodne izbire in predstaviti njegov pomen v kontekstu.

Preberite pravila in pošljite svoj tag #Ideas4EU do 26. julija 2019. Izbrani finalisti bodo v Bruselj predstavili svoje predloge v okviru štiridnevnega dogodka Evropski teden regij in mest (European Week of Regions and Cities) oktobra 2019. Dogodek je največje srečanje lokalnih in regionalnih predstavnikov in javnih vlagateljev v Evropi.

Zmagovalna ekipa bo prejela dve vstopnici za udeležbo na konferenci Web Summit v Lizboni novembra 2019. Ekipa bo tako dobila priložnost, da predstavi svojo rešitev 70.000 udeležencem konference, in sicer hitro rastočim start-up podjetjem kot tudi uveljavljenim podjetnikom in zasebnim vlagateljem, ki so na samem vrhu svetovne tehnološke industrije.

Podrobnosti o prijavi in pogojih sodelovanja.

Deli to novico z ostalimi