S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Izbrani projekti trajnostne mobilnosti celostnih teritorialnih naložb

Izbrani projekti trajnostne mobilnosti celostnih teritorialnih naložb

Skupščina Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) je na 6. dopisni seji, ki je potekala 7. septembra 2018, potrdila seznam izbranih operacij za projekte trajnostne mobilnosti, ki bodo sofinancirani z mehanizmom celostnih teritorialnih naložb (CTN).

ZMOS je v vlogi posredniškega organa za izbor operacij mehanizma CTN 18. maja 2018 objavil Povabilo k predložitvi vlog za sofinanciranje operacij trajnostne mobilnosti z mehanizmom CTN (KS) v okviru prednostne naložbe 4.4 Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. Višina sofinanciranja projektov znaša do 85 % upravičenih stroškov. ZMOS je v vlogi posredniškega organa za izbor operacij pregledal in na seznam izbranih operacij vključil 17 projektov v skupni vrednosti 13,8 milijona EUR.

Predvidena vrednost sofinanciranja iz mehanizma CTN znaša 7,8 milijona EUR, od tega 6,6 milijona EUR iz evropskega kohezijskega sklada in 1,2 milijona EUR sredstev iz državnega proračuna Republike Slovenije. Mestne občine bodo za izvedbo projektov vložile 6 milijonov EUR lastnih sredstev.

Namen izbranih projektov je spodbujanje trajnostne mobilnosti v urbanih središčih. Mestne občine bodo s projekti urejale in dograjevale mestne kolesarske mreže in površine za pešce, investicije bodo izvedene na področju mestnega javnega potniškega prometa in urejeno bo novo P+R parkirišče.

V nadaljevanju bo pristojni posredniški organ Ministrstvo za infrastrukturo preveril ustreznost postopka izbora operacij v 1. fazi. Po potrditvi bodo vlagatelji v 2. fazi svoje vloge dopolnili v okviru postopka neposredne potrditve operacij.

Več na spletni strani ZMOS

Deli to novico z ostalimi