S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Kohezijska politika EU: Razpis v vrednosti 120 milijonov evrov za projekte inovacij v mestih

Kohezijska politika EU: Razpis v vrednosti 120 milijonov evrov za projekte inovacij v mestih

Evropska pobuda za mesta (EUI) je objavila drugi razpis za zbiranje predlogov v vrednosti 120 milijonov evrov za inovativne projekte, ki bi morali razvijati in preskušati nove rešitve za obravnavo trenutnih izzivov v mestih.


Z razpisom se iščejo projekti, ki sprožajo resnično preobrazbo v mestih, ustvarjajo naložbe in navdihujejo druge. Projekti se morajo osredotočati na eno od naslednjih treh prednostnih nalog:
-ozelenitev mest, preskušanje in zagotavljanje oprijemljivih inovativnih rešitev za zelene in modre infrastrukture ter za obravnavanje izzivov na področju biotske raznovrstnosti, onesnaževanja in podnebja;
-trajnostni turizem – sprožanje dolgoročne zelene in digitalne preobrazbe, odpornosti in trajnostnosti v turističnem sektorju. To bi lahko dosegli z diverzifikacijo turistične ponudbe, prizadevanjem za pozitiven vpliv turizma na lokalne skupnosti in okolje, spodbujanjem socialne vključenosti in socialnih inovacij ter izboljšanjem povezav z manjšimi območji in mesti;
-izkoriščanje potenciala talentov v mestih v zatonu – lokalni in integrirani pilotni projekti za preskušanje novih rešitev za zadržanje in privabljanje talentov. To bi bilo mogoče doseči z vključevanjem lokalnih skupnosti in obravnavanjem gospodarskih, socialnih in okoljskih vprašanj, povezanih z demografskim prehodom.


Rok za vložitev predlogov je 5. oktober 2023.

Podrobnosti na voljo TUKAJ.

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi