S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepimo gospodarstvo: Evropska sredstva za dograditev Poslovne cone Pobrežje

Krepimo gospodarstvo: Evropska sredstva za dograditev Poslovne cone Pobrežje

Ljubljana, 18. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Cesta v Coni Pobrežje (dograditev EPC)«. Za 1,3 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Maribor v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 489 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Mestna občina Maribor zgradila dovozno cesto v Poslovni coni Pobrežje ter ob njej uredila komunalno infrastrukturo. S tem bo omogočila dograditev Poslovne cone Pobrežje z ustreznim dostopom do glavnega vhoda v cono ter internih cest, poti in infrastrukture v notranjem delu cone, ki vodijo do objektov podjetij. Ob zaključku projekta bo na voljo vseh 4,25 hektarja cone.

Naložba bo z vzpostavitvijo primernih infrastrukturnih pogojev za poslovanje v poslovni coni spodbudila razvoj malih in srednje velikih podjetij, ki so ključni nosilci gospodarskega razvoja v regiji. S tem se bo povečala tudi njihova dodana vrednost.

Foto: spl. stran Maribor24.si

Deli to novico z ostalimi