S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepimo gospodarstvo: Evropska sredstva za industrijsko cono v občini Hoče-Slivnica

Krepimo gospodarstvo: Evropska sredstva za industrijsko cono v občini Hoče-Slivnica

Ljubljana, 14. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Južna cestna povezava IC 11«. Za 913 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Hoče-Slivnica v okviru Dogovora za razvoj Podravske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 462 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Občina Hoče-Slivnica zgradila nov južni cestni dostop v obstoječo industrijsko cono. Natančneje, zgradila bo 450 metrov dolgo dvopasovnico s pločnikom ter s tem poskrbela za boljši pretok prometa znotraj cone in tudi širše. Poleg tega bo omenjena občina z izvedbo te investicije tako obstoječim kot potencialnim novim malim in srednje velikim podjetjem ponudila nove površine za izvajanje in širitev gospodarskih dejavnosti. Predvidena površina dograjene cone znaša 3,98 hektarja.

Zaključek projekta je predviden v drugi polovici novembra 2021.

Foto: Maribor24.si

Deli to novico z ostalimi