S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepimo gospodarstvo: Evropska sredstva za izgradnjo poslovno-ekonomske cone v Novi Gorici

Krepimo gospodarstvo: Evropska sredstva za izgradnjo poslovno-ekonomske cone v Novi Gorici

Ljubljana, 18. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Izgradnja poslovno-ekonomske cone Nova Gorica-Kromberk«. Za 5,9 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Nova Gorica v okviru Dogovora za razvoj Goriške razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 2 milijona evrov.

V okviru projekta bo Mestna občina Nova Gorica zgradila poslovno-ekonomsko cono Nova Gorica-Kromberk, ki se bo razprostirala na 4,43 hektarjih. Investicija obsega ureditev cestne povezave in komunalne infrastrukture za novo poslovno-ekonomsko cono. Natančneje, omenjena občina bo zgradila 747 metrov dostopnih cest, 1.622 metrov vodovoda različnih dimenzij, 360 metrov fekalne kanalizacije, 1.078 metrov padavinske kanalizacije različnih dimenzij, 488 metrov elektro-kabelskega omrežja ter 530 metrov elektroenergetskega omrežja. Poleg naštetega bo postavljena še javna razsvetljava v skupni dolžini 842 metrov ter telekomunikacijski vod v skupni dolžini 580 metrov. Na voljo bo tudi 112 kubičnih metrov požarne vode.

Z izgradnjo nove poslovno-ekonomske cone se bo povečala dodana vrednost malih in srednje velikih podjetij v Goriški razvojni regiji, projekt pa spodbuja podjetništvo, zlasti z izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij.

Foto: Pixabay

Deli to novico z ostalimi