S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepimo gospodarstvo na Primorsko-Notranjskem: Evropska sredstva za poslovno infrastrukturo v industrijsko-obrtni coni v Pivki

Krepimo gospodarstvo na Primorsko-Notranjskem: Evropska sredstva za poslovno infrastrukturo v industrijsko-obrtni coni v Pivki

Ljubljana, 19. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Poslovna infrastruktura v IOC Neverke«. Za dober milijon evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Pivka v okviru Dogovora za razvoj Primorsko-Notranjske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 709 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Občina Pivka na območju že obstoječe industrijsko-obrtne cone Neverke uredila komunalno infrastrukturo ter s tem omogočila izrabo zemljišč za gradnjo novih proizvodnih zmogljivosti. Naložba bo obsegala izvedbo gradbenih del za ureditev dovozne ceste s pločnikom in odstavnim pasom v skupni dolžini 400 metrov ter ureditev meteorne in fekalne kanalizacije. Omenjena občina bo uredila tudi elektro in telekomunikacijske instalacije z javno razsvetljavo ter vodovodno in hidrantno omrežje.

Investicija bo vzpostavila podporno okolje za rast in razvoj malih in srednje velikih podjetij, ki so ključni nosilci gospodarskega razvoja v regiji. S tem se bo povečala tudi njihova dodana vrednost.

Foto: Pivka.si

Deli to novico z ostalimi