S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepimo gospodarstvo v Pomurju: Evropska sredstva za širitev Poslovne cone Ljutomer

Krepimo gospodarstvo v Pomurju: Evropska sredstva za širitev Poslovne cone Ljutomer

Ljubljana, 19. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Širitev Poslovne cone Ljutomer«. Za milijon evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Ljutomer v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 355 tisoč evrov.

V okviru projekta bo Občina Ljutomer v svoji poslovni coni zgradila cestno omrežje z enostranskim hodnikom za pešce, vodovod, fekalno in meteorno kanalizacijo ter javno razsvetljavo. S tem se bo na območju občine Ljutomer povečala ponudba ustreznih, prometno dostopnih in komunalno opremljenih zemljišč za opravljanje proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti.

Omenjena občina bo z investicijo povečala dodano vrednost malih in srednje velikih podjetij ter dosegla občinske cilje, med njimi gospodarsko rast in spodbujanje nastajanja novih delovnih mest.

Foto: Polona Avanzo

Deli to novico z ostalimi