S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepimo trg dela: Evropska sredstva za platformo za napovedovanje kompetenc

Krepimo trg dela: Evropska sredstva za platformo za napovedovanje kompetenc

Ljubljana, 20. maj 2021 - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Platforma za napovedovanje kompetenc«. Za milijon evrov vreden projekt, ki ga bosta izvajala Ministrstvo z delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v vlogi upravičenca in Zavod RS za zaposlovanje v vlogi partnerja upravičenca, bo Evropski socialni sklad prispeval 800 tisoč evrov.

V okviru projekta bosta Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje razvila sistem za napovedovanje potreb po znanjih in ugotavljanju vrzeli po kompetencah za kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno obdobje. Natančneje, sistem bo omogočil nadgradnjo napovedovanja poklicev in kompetenc za obdobja od 1 do 10 let ter vzpostavil institucionalno sodelovanje ključnih deležnikov za nadaljnji razvoj politik vseživljenjskega izobraževanja, vseživljenjske karierne orientacije, štipendijske politike in zaposlovanja.

Naložba bo omogočila nadgradnjo ter poglabljanje kompetenc in spretnosti zaposlenih skladno s potrebami trga dela in s tem krepitev konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Foto: Polona Avanzo

Deli to novico z ostalimi