S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Krepitev zdravja za vse v Brežicah zmagovalec glasovanja za naj EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2019

Krepitev zdravja za vse v Brežicah zmagovalec glasovanja za naj EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2019

Glasovanje za naj projekt v okviru kampanje EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2019, v kateri  že peto leto zapored predstavljamo dobre zgodbe, ki jih v Sloveniji pišemo s pomočjo evropskih sredstev, je končano. Za več kot 60 projektov, ki bodo v maju skupaj organizirali več kot 100 dogodkov je od 1. do 15. aprila prispelo skoraj 42.000 glasov. Največ jih je prejel projekt Krepitev zdravja za vse, ki je zmagal s kar 14 942 glasovi. V okviru Programa razvoja podeželja pa Dan odprtih vrat  Kmetije Flis – kjer se kravice same pomolzejo s 653 glasovi.

Krepitev zdravja za vse je projekt nadgradnje in razvoja preventivnih programov za otroke, mladostnike in odrasle, ki je podprt tudi z 9 milijoni evropskih sredstev in v katerem sicer sodeluje 25 zdravstvenih domov iz vse Slovenije. Strokovnjaki iz zdravstvenih domov in njihovih centrov za krepitev zdravja skupaj s člani lokalnih skupnosti načrtujejo in izvajajo različne aktivnosti, s katerimi prebivalce spodbujajo k zdravemu načinu življenja. Hkrati s podporo Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki v vzporednem projektu MoST (Model skupnostnega pristopa za krepitev zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju v lokalnih skupinah) skrbita za strokovno podporo oblikovanja preventivnih programov, premoščajo ovire pri dostopu do preventive in tako prispevajo k boljšemu zdravju prebivalcev.

15 centrov za krepitev zdravja se letos prvič pridružuje kampanji EU projekt, moj projekt, v okviru katere se bo med 11. in 18. majem 2019 zvrstilo več kot 100 dogodkov v več kot 50 krajih po Sloveniji. Preko poučnih delavnic, ogledov ter rekreativnih pohodov, poskušanj dobrot slovenskih kmetij, gledaliških predstav in drugega pestrega dogajanja bomo vsi lahko odkrivali sledi več kot 10.000 projektov, ki smo jih v Sloveniji v zadnjih 15 letih uresničili s pomočjo evropskih sredstev.

Čestitamo zmagovalcem in vsem sodelujočim ter se veselimo vseh zanimivih dogodkov EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2019! Poiščite dobre zgodbe v svojem kraju in si rezervirajte teden med 11. in 18. majem!

Deli to novico z ostalimi