S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Na zasedanju Odbora za spremljanje Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija

Na zasedanju Odbora za spremljanje Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija

Ljubljana,  6. december 2018 – Včeraj je v Mariboru potekalo šesto zasedanje Odbora za spremljanje Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija, kjer so se člani  seznanili s trenutnim stanjem izvajanja programa.

Delegaciji iz Sloveniji in Avstrije sta izrazili zadovoljstvo z upravljanjem tekočega programa, tako v smislu pogodbeno vezanih sredstev kot tudi njihovega črpanja. Pogodbeno je namreč vezanih za več kot 95 odstotkov razpoložljivih programskih  sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), kar še dodatno krepi visoko mero zaupanja držav članic do dela organa upravljanja in skupnega sekretariata. Uspešno izvajanje programa je dobra osnova tudi za načrtovanje naslednjega programskega obdobja, kar je bil tudi povod za uvodno razpravo na temo finančne perspektive po letu 2020. 

Uspešno in učinkovito izvajanje programa je posledica dobro izvedenih projektov. Eden izmed teh je tudi PaleoDiversiStyria, ki se je predstavil na zasedanju.

Konec novembra se je zaključil četrti rok za oddajo projektnih vlog v okviru Javnega razpisa za predložitev projektov Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija v obdobju 2014–2020, v okviru katerega prijavitelji kandidirajo za dobrih 2,2 milijona evrov. Do navedenega roka je bilo oddanih 21 projektnih vlog, v skupni vrednosti nekaj več kot 9 milijonov evrov. Kateri iz med njih bodo uspešni, bo znano po naslednjem zasedanju Odbora za spremljanje spomladi 2019.

Deli to novico z ostalimi