S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Nagrade REGIOSTARS

Nagrade RegioStars so priznanje za najbolj originalne in inovativne projekte s področja regionalnega razvoja

Nagrade REGIOSTARS

Natečaj za nagrade REGIOSTARS 2019

Evropska komisija vsako leto, tokrat že dvanajsto leto zapored, nagradi sofinancirane projekte, ki jih odlikujeta odličnost in nov pristop k spodbujanju regionalnega razvoja. Ti projekti so, kot dobre prakse, navdih in vzgled drugim regijam, postavljeni v središče vseevropske komunikacijske kampanje.  

Nagrade RegioStars se podeljujejo najboljšim projektom v petih tematskih kategorijah: pametna, trajnostna in vključujoča rast, razvoj mest in tematsko področje leta.

V letu 2019 bodo nagrade RegioStars podeljene najboljšim projektom s petih področij, ki so ključnega pomena za prihodnost regionalne politike EU, in sicer:

  • spodbujanje digitalne transformacije;
  • povezovanje krajinskih območij, morskega in obalnega okolja ter grajenega okolja;
  • boj proti neenakostim in revščini;
  • gradnja mest, odpornih na podnebne spremembe;
  • modernizacija zdravstvenih storitev.

Strokovna komisija bo ocenila prispele predloge projektov in izbrala zmagovalca v vsaki kategoriji. Tudi javnost bo lahko med prispelimi predlogi izbrala svojega zmagovalca. Nagrado po izboru občinstva bo prejel prejemnik največjega števila glasov v okviru spletnega glasovanja.

Prijave se prek spletne platforme zbirajo med 19. februarjem in 9. majem 2019.

Podrobnejše informacije o petih tematskih kategorijah najdete v priročniku Guide for Applicants .

Kako lahko sodelujem?

V priročniku so podani praktični napotki v zvezi s prijavo projektov, podrobneje so opisane tematske kategorije ter opredeljena merila za upravičenost in ocenjevanje predlaganih projektov. Predlogi projektov se lahko posredujejo le preko spletna platforme med  19. februarjem in 9. majem 2019. Zmagovalci v vseh petih kategorijah in zmagovalec po izboru občinstva bodo razglašeni na slavnostni podelitvi nagrad RegioStars, ki se bo odvila oktobra 2019 v Bruslju v okviru vsakoletnega Evropskega tedna regij in mest.

Deli to novico z ostalimi